De COBI-Klas, hij is officieel geopend!

Nancy Moerkerken – de drijvende kracht achter de COBI-klas – was al even gestart met lessen in het lokaal en met COBI On Tour, maar nu is hij dan écht geopend.

‘Een ruimte waar alles samenkomt en kinderen én leerkrachten enthousiast raken’. Deze droom is in samenwerking met Steamlabs Thijs van der Kaaij, Heutink, ictLESKISTEN en Rato Education België ontstaan. Nancy kreeg de taak om een prachtig COBI-lokaal in te richten, in het schoolgebouw van Spectrumschool De Acker in Bergschenhoek. Een lokaal dat de visie van COBI uitstraalt en waar kinderen én leerkrachten volop bezig zijn met de ontwikkeling van de digitale geletterdheid.

De bovenbouwklassen komen in dit lokaal vier keer per jaar 2,5 uur alles leren over mediawijsheid, computational thinking, ICT-basisvaardigheden en informatievaardigheden. De onderbouwgroepen krijgen les van Nancy op hun eigen locatie met ‘COBI On-tour’. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat kinderen kennis verwerven door te beleven en te ontdekken. Ze zijn actief op een onderzoekende manier. Nancy leert de kinderen alles over haar vakgebied, en is tegelijkertijd ook inspirator voor de leerkrachten. De leerkrachten kunnen de materialen vervolgens ook toepassen in de klas.

Het belangrijkste doel is dat de leerlingen van Spectrum naar het vervolgonderwijs gaan met een creatieve, zelfstandige en kritische kijk op de uitdagende digitale wereld. Kinderen moeten moeiteloos online hun weg kunnen vinden en wellicht ondervinden dat ze uitblinken op het gebied van digitale vaardigheden.

Privacy overzicht

Om de gebruikerservaring op de site te verbeteren en de website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Maar de keuze is natuurlijk aan jou of je deze gegevens met ons wilt delen.