Spectrum verbreedt de diversiteit van het onderwijsaanbod!

Spectrum krijgt in 2023 een nieuwe school in Lansingerland, Berkel als onderdeel van Prins Johan Friso met een geheel nieuw onderwijsaanbod!

Een basisschool waarbij wordt geleerd middels een persoonlijke leerroute voor elk kind. Leren doen kinderen in hun eigen tempo. De gemiddelde leerling bestaat niet en een standaard onderwijsmethode ook niet, maar het huidige onderwijssysteem is hier wel op afgestemd. De plek waar het draait om het kind en zijn eigen leerroute, is op De Wereld! De stamgroepen – ingedeeld in de leeftijdscategorieën 4 tot 7, 7 tot 10 en 10 tot 12 – vormen de basis voor het kind en het groepsgevoel.

We weten dat beweging belangrijk is voor elk lichaam. Voor de ontwikkeling en ontdekking van kinderen speelt dagelijkse beweging daarom een belangrijke rol binnen de onderwijsvorm van De Wereld. Daar waar de nieuwsgierigheid gewekt wordt, ontstaat een leermoment waarin een kind open staat om nieuwe vaardigheden en kennis te leren. Door een prikkelende en uitdagende omgeving te bieden wordt de ontwikkeling van een kind gestimuleerd.

Op al onze scholen staat COBI als centraal punt in het onderwijs, ook op De Wereld zullen wij aandacht besteden aan de pijlers van COBI en ons richten op Creatief, Onderzoekend Leren, Burgerschapsvorming en ICT. Hoe zien kinderen situaties die zich voordoen in de wijde wereld voor zich en welke keuzes zouden zij maken of gemaakt hebben? Door te motiveren om over situaties na te denken ontwikkelt het kind zichzelf verder op een eigen wijze.

De leerkrachten zijn experts die het kind coachen en begeleiden bij hun eigen ontwikkeling, leerroute en leerdoelen. Wat merken zij op aan het kind, welke kant en kennis wil het kind graag op en hoe kan de leerkracht hierbij begeleiden. Deze kindgerichte onderwijsvorm maakt De Wereld zo bijzonder. Wij willen kinderen laten zien dat zij mogen dromen, durven en doen. Ook in de wijde wereld!

Privacy overzicht

Om de gebruikerservaring op de site te verbeteren en de website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Maar de keuze is natuurlijk aan jou of je deze gegevens met ons wilt delen.