Directeur CBS Prins Johan Friso

Directeur CBS Prins Johan Friso

 • onbepaalde tijd
 • 01-08-2024
 • 32 - 40 uur
 • 0,8
 • CAO Primair Onderwijs, inschaling in schaal D12
Ben jij een inspirerende, betrokken schoolleider (in spé) met een passie voor onderwijs? Ben je een verbindend leider, die een goede balans weet te houden tussen proces en resultaat? Heb je ervaring in het basisonderwijs en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging?

Dan zoeken wij jou!

De school
De Prins Johan Frisoschool is een middelgrote, christelijke basisschool in Berkel en Rodenrijs waar een enthousiast en deskundig team lesgeeft aan 350 kinderen met diverse achtergronden, verdeeld over twee locaties. De school is onderdeel van Spectrum, een stichting voor protestants christelijk onderwijs met acht scholen in Lansingerland. Spectrum biedt kinderen een veilige en uitdagende leeromgeving waar talenten worden onderzocht en ontwikkeld. Bij Spectrum krijgt elke leerling zin in leren.

De Prins Johan Frisoschool is een school met twee onderwijsconcepten. De meeste kinderen krijgen les in het meer traditionele systeem van leerstofjaarklassen. Op 1 augustus 2023 jongstleden startte het nieuwe onderwijsconcept “De Wereld”. De Wereld is een – nu nog kleine – school binnen een school, waar unitonderwijs wordt gegeven. De Wereld is gestart met onderwijs aan kinderen in unit 1 en groeit. Op termijn verhuist De Wereld naar een nieuwbouwlocatie aan de Orionstraat in Berkel. De reguliere groepen van de Prins Johan Frisoschool kunnen dan naar verwachting samen gehuisvest worden in het hoofdgebouw aan de Oudelandselaan. De dependance aan het nabijgelegen Hoge Land wordt dan afgestoten.

Uitgangspunten van De Prins Johan Frisoschool
Het motto van De Prins Johan Frisoschool is: ‘Het kind in de schijnwerper’. Want:
ieder kind heeft zijn of haar eigen onderwijsbehoeften. Daarom krijgt elk kind alle ruimte voor zijn of haar eigen ontwikkeling. De school is een plek waar ieder kind wordt uitgedaagd om te leren. Het team legt de lat hoog en leerkrachten stimuleren kinderen om het beste uit zichzelf te halen. Ouders en kinderen worden actief betrokken bij het leerproces van het kind. Teamleden focussen zich op een omgeving van vertrouwen, veiligheid, rust en wederzijds respect. Een omgeving waarin kinderen zich prettig en ‘thuis’ voelen. Dan gaat leren het best.

Wij zoeken een directeur die:
 • vanuit een persoonlijke geloofsbeleving inhoud geeft aan de protestants christelijke identiteit van de school en respectvol omgaat met andere geloofsovertuigingen
 • een inspirerend leider is, die vanuit visie en vertrouwen daadkrachtig en doelgericht werkt
 • iemand die weet wat er nodig is om de kwaliteit van het onderwijs in basisvaardigheden te verbeteren
 • gericht kan sturen op inzet van personeel, materialen en middelen, rekening houdend met de ontwikkelingen in en rond de school
 • bewust invulling geeft aan gespreid leiderschap, iemand die goed kan samenwerken met het managementteam
 • oog heeft voor de ontwikkeling van zittend personeel en het aantrekken van nieuw personeel
 • in staat is beide onderwijsconcepten de komende jaren goed op de kaart te zetten
… en een directeur die ook:
 • empathisch, betrouwbaar en transparant is
 • de leiding kan nemen wanneer dat nodig is
 • een boegbeeld kan zijn, iemand die staat voor de school, teamleden, ouders en kinderen
 • de schoolleidersopleiding heeft gevolgd en succesvol heeft afgerond
Informatie
De functie is ingeschaald in salarisschaal D12 en kan ingaan op 1 augustus 2024. De bijhorende functiebeschrijving is opvraagbaar bij Lisa Kuipers – lkuipers@spectrum-spco.nl (HRM).

Een motivatiebrief met cv kan tot maandagochtend 13 mei 9:00 uur worden gestuurd naar het bestuur: Sonja Smit, voorzitter College van Bestuur, ssmit@spectrum-spco.nl

Heb je vragen over de functie, of over Spectrum? Stuur dan een mail, of bel de bestuurder rechtstreeks op telefoonnummer 06 – 1220 2856.

Heb je vragen over de school? Stuur dan een mail, of bel de adjunct-directeur Andreas Huurman op ahuurman@spectrum-spco.nl of telefoonnummer 010 – 51 125 21.

Sollicitatiegesprekken worden gevoerd op woensdag 15 mei vanaf 13:30 uur.

De tweede gespreksronde vindt plaats op donderdag 23 mei vanaf 15:30 uur.

Contact

  Voornaam*

  Achternaam*

  Telefoon

  E-mailadres*

  Bericht*

  Upload CV/ motivatie

  Hoe kunnen wij contact opnemen?

  Privacy overzicht

  Om de gebruikerservaring op de site te verbeteren en de website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Maar de keuze is natuurlijk aan jou of je deze gegevens met ons wilt delen.