Juf Lydia van der Linde met pensioen!

Op woensdag 16 december zou juf Lydia van der Linde afscheid nemen van CBS De Regenboog. Om daarna te gaan genieten van een welverdiend pensioen. Toen twee dagen daarvoor, op maandag 14 december, ineens bleek dat de scholen al op deze woensdag hun deuren gesloten moesten hebben had juf Lydia onverwacht al op dínsdag haar laatste werkdag.

Gelukkig is het alsnog gelukt om het afscheidsfeestje, dat al heel coronaproof was voorbereid, te vervroegen. En daarmee hebben de leerlingen en collega’s van CBS De Regenboog er ondanks alles een bijzondere dag voor juf Lydia van kunnen maken. Het in het geheim geregelde ontbijtje waar juf Lydia vroeg in de ochtend mee verrast zou worden kon niet doorgaan, maar wel mocht zij iets later op school komen om daar op het plein verwelkomd te kunnen worden door alle leerlingen en collega’s. Door een speciale erehaag mocht de juf haar laatste dag de school betreden en daarna werd de dag gevuld met kleine afscheidsfeestjes. Hierbij werden afscheidsliederen gezongen en cadeautjes overhandigd. Zo hadden alle leerlingen van de school een portret van juf Lydia gemaakt, omdat ze zelf zo van schilderen houdt. Deze portretten zijn speciaal gebundeld in een boek.

Het werd gelukkig écht een feestelijke laatste schooldag en de juf straalde! Met na schooltijd nog een veilige grote kring om de school heen, van de ouders en kinderen uit haar eigen klas. Allen met een bloem om zo afscheid te nemen van hún juf. En op het grasveldje naast de school konden ook de andere ouders op gepaste afstand nog dag zeggen.

De collega’s hebben daarna op de woensdag nog uitgebreid afscheid genomen en het ontbijtje is ook goed gekomen. Deze is verplaatst naar het eerste weekend erna en daar heeft ze van kunnen genieten samen met haar kinderen en kleinkinderen. Want het is niet niks, na ruim 40 jaar in het onderwijs! Waarvan de laatste 18 jaar op CBS De Regenboog.

Juf Lydia is tot haar laatste werkdag een zeer betrokken en ambitieuze juf gebleven. Zeer betrokken bij haar kinderen en collega’s. Met een heel groot hart en veel inzet voor de school.

Dus ze gaat ontzettend gemist worden! Maar meer dan alles wensen de leerlingen en collega’s van de school haar alle goeds voor de toekomst!
Het is tijd om te gaan genieten! En uitstapjes te maken, want ondernemend bent u!

Bedankt, juf Lydia, voor de vele mooie jaren!

Meer nieuws

Privacy overzicht

Om de gebruikerservaring op de site te verbeteren en de website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Maar de keuze is natuurlijk aan jou of je deze gegevens met ons wilt delen.