Kinderen verkopen cake bij CBS De Wiekslag

Op 8 april 2021 rook het heerlijk in de gangen bij de kleuters van CBS De Wiekslag. Er werden namelijk 3 verschillende cakes gebakken! In de ochtend hebben de kinderen samen met de juf een cakebeslag gemaakt. Er stond een oventje in de klas waar de cakes in gingen. Een boerencake, een bananencake en een appel-kaneel cake.

Helaas konden we de cakes niet samen met de ouders opeten in school. Gelukkig hebben de kinderen daar een goede oplossing voor bedacht: we gaan de cake buiten aan de ouders verkopen voor een symbolisch bedrag van 0,05 eurocent!

Op hun eigen tijdslot kwamen de ouders om de beurt naar het winkeltje op vrijdag 9 april. De kinderen verkochten cake, scande de producten, sloegen het bedrag aan op de kassa en schreven zelf bonnetjes uit. Nadat alle ouders hun stukje cake gekocht hadden, gingen we weer naar binnen. Eenmaal binnen hebben we de stoeltjes voor het digibord gezet. Via Teams kwamen de ouders ook online. Op deze manier hebben we toch gezamenlijk het thema kunnen afsluiten. De kinderen en ouders hebben van de cake gesmikkeld! Daarna hebben we ook nog de thema-liedjes gezongen en onze werkjes laten zien. Kortom een fijn, coronaproef-afsluiting!

Meer nieuws

Privacy overzicht

Om de gebruikerservaring op de site te verbeteren en de website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Maar de keuze is natuurlijk aan jou of je deze gegevens met ons wilt delen.