Thuisonderwijs met een speciaal tintje

De leerlingen van CBS Prins Willem-Alexander hebben er drie weken thuisonderwijs opzitten. Thuis werken aan de opdrachten van school, lessen volgen via Microsoft Teams én de speciale opdrachten.

Een challenge voor alle leerlingen was bijvoorbeeld na het bekijken van de film, met de zwaaiende juffen en meesters, een mooie versierde hand in de brievenbus van school te doen. De versierde handen op de ramen van de school zwaaien nu terug. De volgende challenge? Een deel van een speelfilm naspelen!

Bezoek van een hulphond
De leerlingen in de opvang hebben kennisgemaakt met een hulphond in opleiding van het KNGF. De hond kwam met de juf mee naar school om met de leerlingen te spelen maar ook om te leren. Leren hoe je rustig reageert als hond in plaats van enthousiast begroeten wanneer er iemand even op visite komt. Nu was dat in de kamer van de directeur waar de hond verbleef. De leerlingen die een hond spannend vinden, hebben geleerd hoe ze hiermee om kunnen gaan, door als een boom te gaan staan; niet bewegen, niet reageren. Natuurlijk hebben ze ook met de hond gespeeld en de hond geaaid. Zowel de leerlinge als de hond hadden een leuke dag.

Kennismaken met échte schrijfsters
De boekenschrijfsters van Stichting Schoolschrijvers, Annejan Mieras en Marte Jongbloed, hebben de leerlingen van groep 4 t/m 8 digitaal voorgelezen en hen een opdracht gegeven. Zij geven vanaf de herfstvakantie aan twee groepen leerlingen les in het schrijven van een eigen verhaal. Dit was nu niet mogelijk, maar digitaal lesgeven wel. De leerlingen uit de andere groepen konden mee doen en kennismaken met een echte schrijfster en hen allerlei vragen stellen over het vak.

Zo zie je maar weer, elke week is er een bijzondere activiteit op CBS Prins Willem-Alexander. De lockdown krijgt op die manier een speciaal tintje.

Voor meer informatie over CBS Prins Willem-Alexander: www.pwabasisschool.nl.

Meer nieuws

Privacy overzicht

Om de gebruikerservaring op de site te verbeteren en de website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Maar de keuze is natuurlijk aan jou of je deze gegevens met ons wilt delen.